7.12.2022 г., 17:22 ч.

Пред бездната 

  Поезия » Друга
242 4 6

Преминала през времето,

пред бездната се спрях.

Опитах въздух да поема,

а вдишах капки леден страх.

Стоях и гледах към безкрая

и осъзнах, че бездната съм аз.

Очаквайки пропадането, там на края 

дочух до мене глас.

Обърнах се и гледах със съмнение.

До мен Животът беше спрял.         

Решил да иска извинение,

че пътят ми от тръни е излял.

И там почти от небесата            

видях как лутаха се хората.                 

Сред тях аз търсех си душата,           

сред другите души що бродеха.    

Животът ми показа, че мога да вървя                                                   

и по скалите все да се катеря,

че мога да прескоча пропастта

и смело в него да живея.

И гледайки от тази пропаст     

животът ми подаде си ръката.   

Ориса ме да продължа нататък…

разбрала- кръста си ще нося по земята.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нинка, Петя, благодаря ви!
  • Хубаво послание. Хареса ми
  • Продължавай, Скити!
  • Тони, Тоти, благодаря за прочита, за разбирането, за отзивите!
    Желая ви уют и топлинка!
  • Непонятен е Животът,
    но ако ти го обикнеш и той ще ти отговори с обич.
    Поздрави! Успех!
  • Ех, Скити! Труден път си описала, но се справяш успешно!
    Всички си носим кръста! Продължавай!
Предложения
: ??:??