1.11.2020 г., 19:14 ч.

Пред буря...4 

  Поезия » Философска
164 1 1

 

Пред буря...4

 

С атавистичното усещане за буря

тревожно вятърът сгъстява тишината,

а синкав здрач към въздуха притуря:

изящната прозрачност на нещата,

 

които осъзнаваме едва когато

от глупост лекомислено загубим,

но и във тази яснота на Осъзнатото –

стъмнява се от следващи заблуди...

 

Някога в Океана

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??