Пред буря...4
С атавистичното усещане за буря
тревожно вятърът сгъстява тишината,
а синкав здрач към въздуха притуря:
изящната прозрачност на нещата,
които осъзнаваме едва когато
от глупост лекомислено загубим,
но и във тази яснота на Осъзнатото –
стъмнява се от следващи заблуди...
Някога в Океана
© Коста Качев All rights reserved.