31.03.2011 г., 20:58 ч.

Предаприлски напев 

  Поезия » Хумористична
436 0 9

ПРЕДАПРИЛСКИ НАПЕВ

 

 

Априлее, Априле, крехко байно пиле,

де си хукнал подир Баба Марта

да се правиш на ербап и силен?

Ама като искаш – хайде!

 

С два-три лафа и с торбичка,

пълна с евтини лъжи и притчи,

с китки зад ухо закичен,

искаш всички да обичаш,

 

всички тебе да те гледат,

тебе да залюбят всички.

Но се плащат всичките победи,

Априлее, малко русо птиче,

 

само огън-страст със радост палиш,

ала май-красавец ще ги гали.

 

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??