Предчувствие за Есен...
Гората е с духа на развигора
и в нея бродят летни чудеса...
... но-о Вятърът върти сега нагоре
оранжево-червените листа́...
Животът се задъхва от въпроси,
а от звездите сякаш вее хлад...
Тревожно трупат се едни въпроси,
макар че о́ще се усещам млад...
... но със Душата си долавям вече
една тъга във вечерния дим.
По-дълго се заслушвам във щуреца –
сантиментален и непредвидим!...
22.09.2020.
© Коста Качев Всички права запазени
една тъга във вечерния дим.
По-дълго се заслушвам във щуреца –
сантиментален и непредвидим!... "!