2.08.2023 г., 15:42 ч.

Преди да съмне 

  Поезия
237 9 8

Сега е още рано: шест и двайсет.

Последна глътка мрак, преди да съмне.*

Градът е непривично безопасен

в очакване на делника си стръмен.

 

По къщите си още спящи хора

излъчват неподправена невинност,

която се пренася в екстериора

и улиците спят като завити.

 

Един от неколцина ранобудни,

не ти е нужно още да се пазиш

от стреса на тълпи и автобуси,

от погледи на хора с тежки нрави.

 

Ефирна лекота. Пространства щедри.

Предчувствие за утро в път далечен.

Все още са беззъби часовете.

Все още никой никому не пречи.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

* По времето, когато писах стихотворението,

съмваше сравнително късно.

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??