11.05.2011 г., 13:43 ч.

Преди да заспиш 

  Поезия » Любовна
655 0 0

Стоя на прозореца и гледам луната,
безброй звезди осветяват нощта.
Пролетен дъжд обсипва земята и
нежно се влива в бурна река.
Реката препускаше шумно и бясно,
докато ритъмът на нощта не я покори
и тя започна да се стича бавно,
гледайки небесните бодри лъчи.

Всичко е тихо, животните спят,
най-вероятно заспиваш и ти,
изчакай секунда, не затварай очи,
погледни към небето, красиво е, нали?
Нека то олицетвори твойте мечти.
усмихни се - наслади се,
след това в леглото върни се.
Под завивките топли скрий се,

спокойно затвори очи и сладко,
сладко заспивай ти.

© Борислав Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??