6.02.2023 г., 10:46 ч.

Преди десети и след това 

  Поезия » Хумористична
249 0 0

Преди десети

не бяхме господа, бяхме другари,

не се празнуваше и втори февруари,

имаше информация само на ухо

за хора различни в нашето общество!

 

Заради мекотата в китката на ръката

някои, някога губеха си работата,

че били те на човека антипод -

взимали работата на заден ход!

 

След това

станахме господа, не бяхме другари,

стана празник и втори февруари,

обществото наше много се нашари,

започна да се голи кой където свари!

 

Написаха конвенция за наклона на децата,

започнаха паради, развяха знамената,

кой гей, кой с някаква ориентация,

политиците и те....

А, бе, наведе се тая нация!?

 

Дойде време погледа на обществото

да насочим на бурята в окото,

мъжете, скрити под масата в къщи,

да излезем, нека някой се мръщи,

 

и кажем: ,,Стоп!". Наведената да изправим,

голотата голяма, грешката да оправим -

кой какъвто иска вятър да гони,

само по точно написани закони!

 

Поздрав на патерица по случай 2-ри февруари - Петльов ден

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??