25.06.2022 г., 14:01 ч.

Преди и сега 

  Поезия » Любовна
301 0 1

Какво стана? 

Какво се случи?

И тази ли ръка е проиграна,

и този ли момент приключи?

 

И тази глава ли завърши,

или книгата внезапно затвори

почти пръстите ми прекърши,

а текста тъкмо започна да ми говори...

 

Защо изобщо ме запали?

Нарочно ли ме пристрасти?

Без да искаш, така ли?

Спокойно, огънят вече не гори.

 

Сега всичко е равно,

Ежедневно и празно,

времето тече бавно,

винаги битово и омразно.

 

Не е честно, ти ме пречупи,

аз вече знаех как е сама,

с хубави думи ме подкупи,

и после остави ме в тъма.

 

Даде ми надежда,

обеща, че няма да боли,

каза че всичко се нарежда,

а сега съм с пълни очи.

 

Липсва ми да съм специална,

да ми го казваш, 

да се чувствам идеална,

любовта да ми показваш.

 

Повярвах ти,

и ми хареса,

отвръщах ти,

въпреки страха и стреса.

 

Знаех че така ще стане,

но ти друго твърдеше,

знаех че всичко ще престане,

зад думите си твърдо стоеше.

 

Грешката е моя,

наивна душа излязох,

навън се е чувал пороя, 

но късно на сухо влязох.

 

Чува се и сега,

и всеки ден от тогава

Не съм знаела досега, 

в дъжда колко болка се помещава.

© Ева Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??