23.09.2008 г., 21:19 ч.

Предизборно 

  Поезия » Хумористична
446 0 6
Управата във свойте интереси,
прикрила се във златна клетка,
устройва пагубни процеси,
без дори да дава сметка
на избирателя от свойто обкръжение,
който в сляпо суеверие,
уверено и без съмнение,
гласува винаги доверие.
За по-добро и светло бъдеще
по европейския стандарт,
за тон безплатни въглища
или нещо по Сапард.
След изборите, медии, групи,
развяват гордо знамена,
че милион и толкоз души
дали вот на тяхната страна.
Но както винаги манипулиран,
някой нещо пак е сгафил -
дебат и всичко е тужур,
ловко лепват му парафа.
А стандартът от Европа
пак остава си мираж,
избирателят и да си хока,
дебатира се за нов тираж.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??