15.03.2014 г., 19:00 ч.

Предизвикателство 

  Поезия » Гражданска
354 0 0

                                                     Предизвикателство

 

                                   И какво от това, че светът е голям?

                                   Ти си толкова малък и жалък!

                                   От коричките хляб построил си си храм -

                                   да се молиш, да падаш, да страдаш!....

                                   А навън мравунякът гъмжи от живот.

                                   Някой мъкне поредната плячка.

                                   Кой ще лапа имот, кой ще влачи хомот,

                                   се решава от упор, от крачка!

                                   Мравоядът не спи. Просто той е преял.

                                   Щом отминат стомашните спазми -

                                   ще наостри уши, ще разтвори уста,

                                   а... законът ще бъде погазен!

                                   И торба, и търбух - ще са равни по дух,

                                   щом гладът и страхът ги разтърсят.

                                   Дом и храм се рушат! Няма време! Реши -

                                   сам да месиш хляба насъщен!

                          

                                   

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??