Предизвикателство
И какво от това, че светът е голям?
Ти си толкова малък и жалък!
От коричките хляб построил си си храм -
да се молиш, да падаш, да страдаш!....
А навън мравунякът гъмжи от живот.
Някой мъкне поредната плячка.
Кой ще лапа имот, кой ще влачи хомот,
се решава от упор, от крачка!
Мравоядът не спи. Просто той е преял.
Щом отминат стомашните спазми -
ще наостри уши, ще разтвори уста,
а... законът ще бъде погазен!
И торба, и търбух - ще са равни по дух,
щом гладът и страхът ги разтърсят.
Дом и храм се рушат! Няма време! Реши -
сам да месиш хляба насъщен!
© Маргарита Петрова Все права защищены