9.12.2016 г., 13:13 ч.

Предколедните гадания на Баба ви (АБСУРД!)АНА 

  Поезия » Хумористична
436 0 3

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

ПРЕДКОЛЕДНИТЕ ГАДАНИЯ НА БАБА ВИ (АБСУРД!)АНА 
( да се чете с чувство за хумор) 


Р. Чакърова 

 

По Коледа се случват чудеса. 
По някога се случват на обратно... 
Щом текла е, пак ще тече вода, 
макар и в друго състоянье агрегатно. 
Където бил е лед, ще бъде дваж. 
Но ще е топло като във пустиня. 
И тъй ще си откара – на мираж 
и две и седемнайстата година... 


Където е лъжа, ще бъде триж
по-плитка, по-разобличима. 
И в Лондон, в Тутракан, че и в Мъглиж 
на Айфел кулата по трижди ще я има. 
На линията Айтос – Рим ( през Шумен) 
по газопровода ще тече планински мед
и всеки, който е от сой и умен, 
ще ползва не файтон, а самолет. 


От запад вече слънце ще изгрява. 
И всичко нецъфтяло ще цъфти. 
В небето – риби перки ще развяват, 
Луната – от морето ще блести. 
Което е летяло ще лети, 
но ще смени посоката – на север... 
Ако и тази зима "царската" ви прекипи, 
ще се пропие Пенкиният девер.


А лютеницата ако ви киселей 
и зелето до Коледа не втаса, 
то значи във гората има Змей... 
Ще се паряса бай ви Атанаса! 
Холестерол и бързесърцетуп
не се прихващат вече от сланина –
без страх ракия и суджук на куп 
нагъвайте през цялата година! 


Мерак отдавнашен и още неначесан, 
ще се лекува с рими и винò. 
Затуй, спокойно яжте много лук и чесън -
от парвенюта пази!  Пуу, дано! 
А който хване мечката полярна, 
късметът по главата ще го чука, 
ще се прочуй от Дувъра до Варна
и ще оноди попската унука! 

 

Лондон 2016 '

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??