4.03.2013 г., 22:42 ч.  

Предпролетна 

  Поезия » Пейзажна
374 0 3

 

Дали се пукат ледовете

пред пролетния ледоход

или отеква гръм в небето

на зимния навъсен свод?

 

Като лавинен прах се свлича

мъгла по шумен водопад

и на забвение обрича

висулки – леден саркофаг.

 

По шевовете аз се пукам

и южен вятър в мен ечи

за да премахне всяка скука

и песен нова зазвучи.

 

В гнездото щъркел ще затрака,

и кукувица с властен зов

ще кани здравецът в шубрака

да никне с кротък благослов.

 

А Баба Марта, с чести хали,

ще скъса лист от календар

и пак Април ще ни погали

дървя окичил с цветен дар.

 

 

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??