ПРЕДСКАЗАНИЕ
Р. Чакърова
Един изтъркан вече постулат
прескочен от законите ще бъде
и Дяволът – премъдър магистрат –
ще му подпише смъртната присъда.
А скритите парченца от живот
отново ще пледират за пощада,
фалшив светец ще къса райски плод
и ще кръщава щедро с лимонада...
Съседката от седмия етаж
ще замълчи сега или завинаги...
А луд сглобява спомени в колаж
и слага в рамка близкото ни минало.
И сякаш че надянала крила,
една жена се втурва напористо
навън към свойта бяла светлина –
усмихната, разцъфнала и чиста...
Лондон 07/03/2017 ' 16:42
© Rositsa Chakarova Всички права запазени