1.10.2006 г., 20:11 ч.

Прегрешение 

  Поезия
830 0 13

Прегрешение

 

1.

Потропване в тъмното.

Вратата разтваря дървени устни

и ме поглъща. Звън –

разпилени по пода копчета.

 

2.

Дрехите ми са мокри,

полепнали по кожата –

От дъжд ли?

От сълзи ли?

Краката ми са кървави

и с кървави стъпки съм белязала

каменния път.

Клепачите ми горчиво-солени.

Косите ми – заплетени.

Ръцете – кални.

Любовта – отчаяна.

Любими, все още ли ме искаш?

 

3.

Целувки – горещ восък по кожата.

Удави ме в огън.

Измий раните с устни.

Задуши страховете с пръсти.

Утеши ме в тялото си.

 

Грешна ли е плътта, че иска

и нея някой да я обича?

 

4.

Утрото не прощава

на телата, преплетени пред погледа му.

Изпрати ме до прага

преди да съмне.

Отивам си с молитва в очите.

Пепелта от плътта ми –

жертва пред олтара на слънцето.

 

         11.01.2006 г.

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??