1.11.2018 г., 8:38 ч.

Прекършени криле 

  Поезия
191 0 2

Протегнах ръка –

перо от птица, пропито в кръв,

падна в дланта ми.

Ранена ли е птицата?

Дали ще успее да оцелее?

Дали крилото ѝ,

простреляно от ловец на души,

ще заздравее?

Дали отново птицата

ще може да полети за последно,

за да достигне Слънцето...?

Малко крехко телце

падна в нозете ми...

Прекършени криле...

 

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това е символично. Всъщност птицата с прекършени крила са белите робини заминали в чужбина за по-добър живот... Но, уви!
  • Колко тъжно! Не искам да е тъжно!
Предложения
: ??:??