14.01.2009 г., 20:35 ч.

Преливай (Прощално) 

  Поезия
1133 1 18
 

 

Преливай! Аз не те виня,

че търсиш чуждото корито.

Не мога теб да задържа

до мен. Насила? - не опитвам.

Тя, любовта си има вкус,

той често сменя се, когато

откриеш новото във друг

и разбереш, че вече е остатък,

което имаме със теб,

и всичките ни общи части

разпадат се и се делят,

и трайно се заключват в нас си.

 

Преливай! Аз не те виня,

че тясно ти е моето корито.

Преливай! Следвай любовта!

Не мога да те спра! Не искам!

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??