Преливай! Аз не те виня,
че търсиш чуждото корито.
Не мога теб да задържа
до мен. Насила? - не опитвам.
Тя, любовта си има вкус,
той често сменя се, когато
откриеш новото във друг
и разбереш, че вече е остатък,
което имаме със теб,
и всичките ни общи части
разпадат се и се делят,
и трайно се заключват в нас си.
Преливай! Аз не те виня,
че тясно ти е моето корито.
Преливай! Следвай любовта!
Не мога да те спра! Не искам!
© Деян Димитров All rights reserved.