11.09.2011 г., 11:46 ч.

Премеждие 

  Поезия » Хумористична
556 0 7

Накани се Бай Вътьо

днес гъби да бере

и бодро се запъти

към близкото дере.

 

Щом първата откъсна

и се наведе пак,

едно теле го блъсна

във шипков гъсталак.

 

Бай Вътьо се затресе,

реши да сложи ред

и смело се понесе

със „мамата” напред.

 

Бащата на телето

обиди се до смърт,

препусна през полето

и вече няма път.

 

Напред, назад, надясно,

наляво – накъде?

Бикът препуска бясно,

налита да боде.

 

Злощастният поборник

във чудо се видя.

Обувки, дънки, потник

са цели вир-вода.

 

А май и още нещо –

дори бикът се спря.

Защо така се блещи,

бай Вътьо не разбра.

 

Разбра, едва когато

по пътя за у тях

премина махалата

сред взрив от бурен смях.

© Валерия Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??