Преминавам, точно като сняг,
който бавно стича се в земята
и се връща в облаците пак,
за да се прелее в кръговрата.
Преминавам, бързо като смях,
отразяващ изгреви червени,
докато посипе звезден прах
трелите на птици уморени.
Преминавам, леко като сън,
в който сто послания са скрити,
но когато утрото навън
сипне се, изчезва от очите.
Преминавам, тихо като дъх
от крила на цветна пеперуда,
мамена от онзи вечен връх,
в който вярва, както старец в чудо.
Преминавам, сякаш съм вълнà,
сливаща се с ласкавото синьо
или просто в Нищото стоя,
докато светът край мен премине.
© Вики Всички права запазени