6.08.2012 г., 9:29 ч.

Преображение* 

  Поезия » Философска
481 0 6

 

Преображение*

 

Ще си отиде Любовта, а с нея

и това загледано в Небитието лято

и ще отнесат налудната идея,

че можем Времето да завъртим обратно...

 

Ще духат есенните Ветрове, сърдити

на Слънцето, че се опитва

да се провре самотно през мъглите,

преди да падне в обезсилена молитва...

 

Ята от черни птици разтревожени

понесени в простора поднебесен

ще скриват Светлината ...И отложени

Желания, ще пъплят в дните ни наесен...

 

Без Нежност и без Топлина ще се смаляват

Животът и Светът обезлюбовени...

-О, Господи, Ти който ни преобразяваш,

върни ни  Старият живот Те моля!...

                                                                   

д-р Коста Качев

                                                                   

  • 6-ти август- Преображение, според народ-

ната метеорология е началото на есента и времето

се „преобразява”. „Преобразява” се и нашия Живот!..

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??