Пресъхна реката:
юлски горещници.
Мушички, по-дребни от точка в писмо,
кръжат край водата -
лилави от нежност -
в такта на лятно, последно танго.
Приели за даденост времето даже,
безмълвно описват кълбо след кълбо.
Кой може с човешки език да разкаже,
как всичко и всички се сливат в едно!
© Христина Комаревска Всички права запазени