24.03.2011 г., 14:08 ч.

Пресътворение 

  Поезия
1705 2 11

Създай ме друга. Създай ме стандартна.

Да не искам, не мисля, не чувствам.

Създай ме удобна. И без характер.

Създай ме възможна. И нежна. И нужна.

 

Създай ме така, че да мога да пасвам

на всичко във тебе, което не стига.

Създай ме и бързай – преди да порасна,

да знам, че не искам да бъда щастлива.

 

Създай ме за месец. Преди да си писна

да бъда различна и сутрин, и вечер.

Създай ме такава, че да се вписвам.

Да спра да мечтая да съм безконечна.

 

Създай си ме малка. И не-тебе-равна.

Създай ме саката. Създай ме безкрила.

Създай ме така, че да трябва да вярвам

не в мен, а във някаква по-висша сила

 

Създай ме безпомощна, болна и слаба.

Такава, че само на теб да разчитам.

Вдъхни ми живот. И когато забравя

каква съм била, ще те заобичам.

© Надежда Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??