1.10.2013 г., 11:30 ч.

През черните очи на клоуна 

  Поезия
654 0 13

На прашната арена

застива тишината.

Разсънващо се време

изостря пипалата си.
Тълпата е готова.

Върти се полилеят.

Очакват мене - клоуна,

отвикнал да се смее.
Ти липсваш. А тълпата

се киска безпризорно.

Излизам срещу Ада

от тъмната гримьорна.
И стъпвам върху рози,

вървя сред фалш и слава,

но днес светът е грозен.

През зъби вика: „Браво!”
Събличам си усмивката.

Заставам срещу цирка

и плача като изповед.

Без право на освиркване.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??