22.10.2010 г., 7:34 ч.

През октомври 

  Поезия » Друга
799 0 6

                                      

                                              "Нямам жарава от лятото,

                                             мръзна самичка, приятелю!"

 

                                             Румяна Пелова, rumpel

                                             БЛАГОДАРЯ ТИ!

 

Взех си червените есенни листи -

те да ме топлят, вместо лятната жар.

Дадох на старите грешки амнистия,

а греховете запалих пред жертвен олтар.

 

С шарена фуста на цигански кръпки,

коси разпуснала, с поглед студен,

скрила във шумата палави стъпки,

една млада илюзия избяга от мен.

 

Аз се опитах за миг да я хвана.

Есента в лицето ми се изсмя.

Някак си тъжно, самотно ми стана

и се зарових в куп жълти листа.

 

Тук ще зимувам, на топчица свита.

Белите хали ще ме вледенят.

Някой случайно ако за мен пита -

чак напролет, с цветята ще се появя.

http://www.youtube.com/watch?v=ptnnAx5uvM0&feature=related

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • С нагледно - образно мислене съм. Но дори и да не беше така, - представих си, видях ви, харесах ви... Много красиво!
  • Taka e. Eсента навява тъга. Хубав стих! Поздрав!
  • Финалът е светъл и те поздравявам за това.
    А другото си върви с всяка любов...
  • красота
  • През октомври е циганското лято,пожелавам ти много слънце и добро настроение!
  • Пролет в душата,да си направиш веднага....просто се налага ,че тази есенна картина много е красива ,но навява мъничко тъга...подавам ти ръка събрала топлинка!!!Поздрав Нина!!!
Предложения
: ??:??