1.10.2023 г., 16:37 ч.

През Октомври 

  Поезия » Пейзажна
160 1 0

През Октомври
 

През един Октомври преди да захлади, 
една "случайност" със лице на лято
дойде есента ми да прекоси
и всички чувства заигра до листопадно.

 

Сезонно си играеше на жмичка
със страшно много облаци във джоба,
думите нахвърляше на вятъра -
с тях навярно премиташе си двора!

 

Като Октомври - между два сезона:
променлив и напълнен със мъгли,
случайността му бе култова изгода,
времето му, само време да вали!

 

Бях по лятна рокля на калинки
и още виждам облаците в рози, 
смях се пред отворени прозорци -
променливото не ми прилича в пози!

 

Захладнява, май Октомври идва
неслучайно и ми е красиво,
намятам шал, покривам раменете - 
в есенното ми е топло и щастливо !

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??