16.02.2011 г., 22:57 ч.

Причастие 

  Поезия
424 0 3

 

 

Причастие

                    (ТричастиЕ)

 


Толкова ми се умира вече от очи с плаващи галерии,

с брегове познати и непълнени. Народ чака, Боже, народ

и преселението... От толкова голота по себе си да се покрият,

та макар и почернели, помътнели, да се изплачат в мъка и пак

да се открият. Толкова им се умира вече. Преди думите...

преди всичко. А аз не помня, Боже, нищичко

и май е време да си поговорим.

И прощавай, но не съм гладна,

а сол със вино не върви.

Знаеш ли,

върни

светулките

поне за малко,

долу.

Нека

 зали(пс)ват

като спомен.

 

© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Привет и на двете! Благодаря, че се отбихте
    Митева аз също съм Митева,а харесването е взаимно
  • Силно! Хареса ми!
Предложения
: ??:??