17.06.2023 г., 7:12 ч.

"Причината е важна" 

  Поезия
292 2 1

Причината е важна,

да се хвърлиш във водата,

ако жегата изяжда 

твоите сили.

Светли кръгове

около Слънцето-

на листото сочно-

нежни жилки.

 

Сутрин хитър студ

обвива

с ръка чаршафена

лениво рамо.

 

И колко важно е-

да не измръзнеш.

Да си измислиш 

Слънце-

и да станеш.

© Веси Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??