6.02.2019 г., 0:32 ч.  

Приеми 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми, Авторска песен
406 1 3

      

 

Приеми песента ми любовна,

тя е чиста, кристална, вълшебна

и за твоята същност чаровна,

като дар за душата потребна!

 

Не мисли, че е среща случайна,

ти за мене си ангел господен.

Поверих ти изстрадана тайна

във деня от тъга съпроводен.

 

И се влюбих!... Защо ли?... Не зная!

Ти в очите приличаш на Нея,

а пък тази любовна омая

ме зарежда, с надежда живея!

 

Не разбирам как стават нещата...

как мъжът и жената се влюбват.

Мъдреците твърдят: "На Земята

без любов се душата погубва".

 

Любовта ми не те задължава,

безусловна, но не непристойна.

И пред ближни не те унижава,

че да бъдеш за обич достойна!

 

17,40 ч., 14 септември 2008

 

 

 

 

 

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Та теб- повече! Благодаря и аз..
  • Благодаря ти Красимира за коментара и добавеното в любими.
    Желая ти здраве и творчески успехи!
  • Няма нищо случайно... Хареса ми! Поздрави Иван.
Предложения
: ??:??