3.07.2007 г., 9:21 ч.

ПРИКАЗКА 

  Поезия
508 0 2

 

ПРИКАЗКА

В интересна приказка живея.

Лутам се в особена гора.

Дори и птичките не пеят,

а гарваните махат с крила.

Протягам се да хвана пеперуда.

И хоп – ужилва ме пчела.

Започвам аз да бягам като луда,

без да оставям стъпки по снега.

Къде съм? Приказки не съществуват,

но май все пак живея в тях.

От приказка на приказка прескачам

и търся нещо свое в тях.

Заспивам. Уж очи затварям.

Овце започвам да броя.

И като в приказката стара

нещо ми убива във съня.

Но нали аз не съм принцеса.

И няма грахови зърна.

А сънищата ми къде са?

И защо не мога да заспя?

Дали е приказка кошмарна

собственият ми живот?

Или се опитвам да порасна

и да въведа във него ред.

15.06.2007

© Мириам Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??