13.11.2007 г., 15:06 ч.

Приказка от пясък 

  Поезия
588 0 8

Сънят на спомена шепти

вълшебна приказка от пясък

за птицата, която не лети

към лунния измамен блясък.

 

Дъждът на спомена реди

дъждовни капки, броеница,

измамни пясъчни следи

оставя призрачната птица.

 

Която всъщност не лети

към лунния измамен блясък,

в омаята на спомена шепти

вълшебна приказка от пясък.

 

За тъмнолилавите силуети,

обливани от лунен блясък,

а с танцувални пируети

рушат се кулите от пясък.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??