4.10.2009 г., 20:02 ч.

Приказка за феята, която убиха 

  Поезия » Друга
516 0 0


Приказка за феята, която убиха


Отчаян е викът на пещерата, дълбоко навътре

умира една неземно красива девица...
Тя бе девица по душа, а сега по нежното ú тяло
се стичаха струйки кръв...
Те я бяха убили, защото решиха да я нарекат вещица.
Те тайно й завиждаха, защото знаеха, че тя е добра,
по-благородна, мила и грижовна от всички тях!
И затова я оскверниха,
с думи черни я убиха...
Но тя умря щастлива, защото им открадна злобата,
за да я погребат със нея...
Тогава те се разкаяха и искаха да я върнат...
Но тя вече се беше понесла, бяла и прекрасна, за да стане ангел...
И да се грижи отново за тези, които, от злоба и завист прикрита,
убиха душата й чиста и нежна...

© Цвети Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??