12.10.2006 г., 9:11 ч.  

Приказка за снежинката 

  Поезия
1620 0 4

Лети снежинка пухкава и бяла

във вихрен танц развява пелерина.

Трепти сама – предвестница на шала,

разстилан от добрата баба Зима.

 

Отдавна бе –

летя една снежинка,

сама игра

в небесните простори...


Видя земята –  

трепна сиротинка,

но късно бе ...


Стопи се

в кални двори.

 

Сега снегът

разстила свойта шуба.

Милион снежинки

падат от небето –

с единство сриха

калната прокуда...


В шейничка майка,

вози си детето.

 

02.01.1984г.

© Бостан Бостанджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??