30.01.2009 г., 22:14 ч.

Приказка за сън (или коя е моята звезда) 

  Поезия » Друга
1204 0 3

Ще преведе през нощта

от точка „а" до точка „бе"

дори и дете,

но не ми е звезда.

Прекалено е северна,

чиста, студена...

и определено

не е за мене.

Величаят я „пътеводна",

величаят я „бисер в короната",

нея - самотната,

нея - не родната.

Корабите се кълнат във нея,

самолетите я боготворят,

но за мен не е път

и никога не е кеят.

Заспи! А сложните неща

ще обяснят единствено зениците,

когато утрото събуди птиците

със изгрева на моята звезда.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??