ПРИКАЗКА ЗА ЮНАЦИ
Отдавна бялото е черно.
То първо посивя.
Дали защото е модерно,
със злото заживя.
Наложи му се с операция
цвета си да смени.
Хирург. И банкова транзакция.
А после - бели дни.
Брои парите с черни пръсти
предишното добро.
Водач е и дори се кръсти,
щом поведе хоро.
И не че стъпките му знае
новакът прекроен.
Напред със името България
продава теб и мен.
Не с левчета, а с евро, с долари
натрупа милион.
Опитвал ли си се да спориш
с човек хамелеон?
Под кожата му скрити дремят
трошици от морал.
Отрича подкупи че взема,
отрича, че е крал.
Мечтае в европарламента
да бъде назначен.
И знае той как да изменти
народа вкаменен.
На приказка ли ви прилича?
Позната ви е май.
До днес животът ни я срича.
Тя чака своя край.
И нека черното във бяло
превърнем. Знаем как.
Юнаци някога живяли.
Да ги открием пак.
© Мария Панайотова Всички права запазени