1.05.2021 г., 15:38 ч.  

Приказки от покривите. Баба Яга. 

  Поезия » Хумористична
559 1 7

На своя покрив Карлсон днес седеше,

похапваше бонбонки срещу стрес,

врабчетата подскачащи броеше

и мажеше на перката си грес.

 

,,Ах, колко съм красив, не ще и дума!

И умен съм, не някакъв резил.

Защо ли щедра е така Фортуна?!

От скромност даже бих се изчервил."

 

На в този миг вихрушка се извива.

Метла пикира с точност до микрон

и баба Яга спуска се щастлива,

за да открие плажния сезон.

 

– Красавецо, зарязвай тази перка!

Ей, виждаш ли изящния ми гръб?

Не трябва да гори като пиперка.

Без лосион ще бъде пълна скръб.

 

– Готов съм и за миг ще те намажа.

С целувка нежна ще ми заплатиш!

Едно врабче се гътна на паважа.

Такава свалка няма и в Париж.

 

А тя размята огнената грива

и кислородът стана на озон.

А той прозря – съвсем не е свенлива.

Все пак е пич работещ като дрон.

© Vasil Ivanov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Росица, свалката е перфектна! Няма да сбъркаш.()
  • Ще взема пример за свалка! 😃😃 Много зареждащо!
  • Няма нищо по-хубаво от приказките, Жени! 😂😂😂
  • така е с приказките )))
  • Зигфрид, най-полезното нещо на света е смехът! Благодаря ти! 😂😂😂
    Ина Калина, на мен също ми е жал най-вече за врабчето! 😂😂😂
  • горкото врабче.. а и Карлсон не е на себе си да те е страх да повярваш в някоя приказка
  • Ейййй разсмя ме, човече! 😂 Браво, браво, браво!! Много ми хареса!
Предложения
: ??:??