18.11.2009 г., 22:24 ч.

Приказна приказка 

  Поезия
411 0 1

Щом пясъкът се сгуши в малка и самотна раковина,

 а луната страстно помилва с жаден поглед звездите,

 един пейзаж, наподобил жива и нежна картина,

 полива с патос, цвят и наслада за дълго очите.

 

Щом слънцето гушне природата с цялата си детска обич

 и всичко друго с трайни парещи целувки нахрани,

 щом изгаснали са всички силни тъги и смешни сноби,

 то душата ще живее, без да е обшита с рани.

 

Щом дъждът целуне невинно крехките земни усои

 и от топлата гледка запее тихичко морето,

 щом се радват сетивата на трайни любовни порои,

 то завинаги със сладко ще е пропито сърцето.

© Ралица Калева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??