Приказни мотиви
Чизмите на Котарака
нямат и следа от кал.
Сякаш че в дворец е расъл,
не сред селски прахоляк!
Господарят му пък има
риза в стил а ла Дайре.
И през кръпките прозира
плът на хилаво конте.
Странно, как не се бунтува
този феодален Свят!
Някой някому слугува
и пирува на инат.
В кръчмата - на халба бира,
политиката е вурст.
Всеки с апетит го гризва.
А езикът - хлевоуст!
И продажен като всичко,
над което се кълне!
Грешниците са с парички,
а светците - демоде.
Мъркай, хитро котараче!
Великанът още спи.
Но ще съмне вън. Обаче,
мишките не искат мир.
Сиренцето се вмириса
от капани и залог!
Време е да пренапишем
тази приказка анблок!
И тогава героизъм
ще е простичкият акт
да дадем на беден - риза
и Земя - да е богат!
© Маргарита Петрова Всички права запазени