6.05.2016 г., 17:37 ч.

Прилича на мен 

  Поезия
922 3 16

Днес денят ми подрани!
Цъфна румено-наперен,
даже първите петли
го изгледаха с неверие,
завъртяха се на запад
и заспаха втори сън,
сложили в ушите тапи
против слънчевия звън.
Пука ли ми за петлите?
Хе! Шегуваш ли се? Не!
Днес денят ми гласовит е,
а причината - Момче!
Мога днес да сторя всичко!
Само с капчица вода
океани да разплискам
и в отвъдната земя.
Както и да побера торнадо
във фунийка от листо
и на облачето белобрадо
да изпратя дъжд в писмо.
Да си хвана синя клонка
от короната небесна
и да смъкна небосклона -
да си скъсам птичи песни.
Да погаля болна дума
и мига да излекувам.
С цветна, от дъгата, гума
вечно лято да си нарисувам.
Днес денят ми е различен,
мога всичко да направя!
Днешният ми ден прилича
на жена, обичана без мяра!

© Таня Донова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??