23.10.2015 г., 21:33 ч.

Принц или принцеса 

  Поезия » Бели стихове
738 0 0

Понякога се хващам, че тъгувам

по тебе, мъничко дете,

образът ти в сънища рисувам

хванато за мойте ръце.

 

Принц ли бе или Принцеса?

С руса или черничка коса?

Може би си там щастлива

моя капчица роса.

 

Не усетих сладък гъдел,

не целунах твоето лице,

не измислих с трепет име,

мое мъничко дете.

(защо, защо съдбата те отне?)

 

Тайничко ще си тъгувам,

ще проливам купища сълзи,

пътища към тебе ще откривам

в спомени, в чувства, в мечти.

 

 

             23.10.2015

© Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??