Природа
В гората е тихо и красиво,
всяко дърво усмихва ти се мило.
Разходката с теб то преживява,
пчелите и врабчетата я оживяват.
Славейчета пеят чудни песни,
синигерчета звучно им припяват,
в храстите се крият гъбки пресни,
малини и къпини вкусни и чудесни.
Природата е истинското съвършенство,
свеж въздух и гори прохладни,
бистри изворчета и реки пенливи,
местности красиви и зайчета игриви.
Обичам я и хубаво ми е сред нея -
да се разхождам, да играя и да пея.
25.04.2012
© Михаела Маринова Всички права запазени