Потопи, свлачища, порои
се вихрят в грешния ни свят
поглъщат суетата ни с камари
градена от измамна благодат.
Земята се тресе от възмущение,
прогизнала от наште грехове
и чака разкаяние срещу опрощение
от болните ни грешни умове.
Окайваме се всички безутешно
изгубили строения рахат,
а никой не надникна вътре в себе си,
за да открие, че е станал единак.
Със устрем към лъжовно благоденствие
за себе си, а не за някой друг
си заработихме природно бедствие
и губим всичко изградено тук.
© Неземна Всички права запазени