27.07.2011 г., 0:01 ч.

Пристан 

  Поезия » Любовна
807 0 7

Днес сякаш и небето ме отрече,

когато го помолих да е синьо –

подпали се и с тежка жар се свлече

по тялото ми като лудо вино.

 

Земята също сякаш ме наказа

и въглени постла по пътя прашен,

а вярната следа не ми показа,

щом търсих те в живота си опасен.

 

Не те попитах – аз ли съм виновна,

че  в делник и във празник те обичам?

Така ми  липсваш.... В тишината болна

кажи ми, на дивачка ли приличам?

 

Знам, болките ти трудно преживявам

и ме раняват твоите тревоги,

но мога мълчаливо да прощавам

и да превръщам времето ти в огън.

 

Сълзите си дори за теб  преглъщам,

остават пристан моите зеници –

най-сигурният, в който се завръщаш,

когато в утрото ти няма птици.

 

Сама избрах да бъда твоя истина,

вина не търся в грешните ни рани,

в очите ми щом сам намираш пристани

не може да е друга любовта ни.

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??