24.10.2012 г., 13:41 ч.

Присъдата на любовта 

  Поезия » Друга
717 0 10

 

Присъдата на любовта

 

В невидими прегради на сърцето

се ражда любовта ни и тупти,

а после плъзва смело накъдето

отправили сме блянове, мечти.

 

Връхлитат ни вълните ù копнежно,

измиват в нас и мъка, и тъга,

но толкова префинено и нежно,

че даже не усещаме това.

 

Пробужда тя душите ни и знае,

че честичко се сърдим и гневим – 

до болка любопитни – да узнаем 

ще срещнем ли любима и любим.

 

Но отговор не дава наготово.

Не търсим ли със собствени очи,

понякога осъжда ни сурово –

и сладка да е, може да горчи.

 

© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??