*****
Дано да се познаят!
*****
Кацнал Бухал на дърво,
и започнал да се хвали...
Че от вчера...!? Има за какво.
Щом платил... Разрешение му дали.
Че и денем вече може да ловува.
Да тормози всички птици.
Даже и подземните къртици.
И от вчера те да знаят,
че на всички той е господар.
Кукумявката горката!!
Взе да цъка взе да смята;
Свойте пари от банки...
Дялове от капитали
навремето на кой са дали.
И дали ще може тя
в таз игра да се внедри.
И субсидии да взима,
и със Бухала в едно...
Да са истинска комбина.
Тъй сега е тук при нази.
Кво да правим, ето на!?
Изборите идват пак...!
Пак раздават на калпак;
И когато свършат изборите и тогаз.
Ще остане само мраз.
Но дали ще има и от нас.
Ех, народе мили мой.
Винаги си бил герой.
Вече сам се култивирай...
И с ума си ти ИЗБИРАЙ...
© Ангел Всички права запазени