8 мая 2014 г., 23:54

Притча 

  Поэзия » Философская
409 0 2

*****

Дано да се познаят!

*****

Кацнал Бухал на дърво,

и започнал да се хвали...

Че от вчера...!? Има за какво.

Щом платил... Разрешение му дали.

Че и денем вече може да ловува.

Да тормози всички птици.

Даже и подземните къртици.

И от вчера те да знаят,

че на всички той е господар.

Кукумявката горката!!

Взе да цъка взе да смята;

Свойте пари от банки...

Дялове от капитали

навремето на кой са дали.

И дали ще може тя

в таз игра да се внедри.

И субсидии да взима,

и със Бухала в едно...

Да са истинска комбина.

Тъй сега е тук при нази.

Кво да правим, ето на!?

Изборите идват пак...!

Пак раздават на калпак;

И когато свършат изборите и тогаз.

Ще остане само мраз.

Но дали ще има и от нас.

Ех, народе мили мой.

Винаги си бил герой.

Вече сам се култивирай...

И с ума си ти ИЗБИРАЙ...

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??