22.10.2021 г., 21:35 ч.

Приятел у дома 

  Поезия » За деца
227 0 2

Сред фойерверки и балони

празнуваме рождения ми ден.

Цветя, сладкиши и бонбони…

Запяваме познат рефрен:

 

Happy birthday to you….

 

Подаръци получих различни,

с куп пожелания добри.

Бих казал даже фантастични,

за тях не съм мечтал дори!

 

Но най-вълнуващата изненада,

в торбичка от червено кадифе,

от село ми донесе баба,

а в нея – мъничко кутре!

 

Прегърнах го и то ме близна

с муцунка влажна по носа.

Щастлив съм, обичта ни е взаимна!

Приятел ще си имам у дома!

 

Помолих на ушенце баба

елече топло да му изплете.

Навън е вече есен хладна,

то също трябва да се облече.

 

А щом порасне след година,

от зимното палто на мама

дебел елек ще му ушия,

в снега да си играем двама.

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??