Всяка сутрин тази зима
чуруликат птички две,
знаят, в къщата живее
миличко, добро дете.
Песничката слуша с радост
и с усмихнато лице
ще нарони то трошици,
трепка златно сърчице.
И тогава не са страшни
нито бури, нито сняг,
щом приятелят готов е
помощ да предложи пак.
© Мария Всички права запазени