25.05.2010 г., 18:47 ч.

Приятелите са на изчезване 

  Поезия » Гражданска
757 1 3

Приятелите са на изчезване

 

 

Приятелите са на първа страница в моята червена книга.
Око за око и зъб за баница – да си добър човек не стига.
Умира си да е с теб другар, щом види паричния ти сноп,
а ти само за бедните си цар – той не е по твоя джоб.
Роб си на парите, те са пленили и твоите приятели,
а ти с мъка отброяваш дните, когато те ще се превърнат в предатели.
Слушатели и наблюдатели в тази игра не съществуват.
В нея всички са участници, без значение дали плачат или псуват.
Умуват как да се измъкнат, ала изход от играта няма.
Играеш, докато животите ти свършат, а приживе си денонощна смяна.

© Михаил Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Повечето са само "познати" ... Много смисъл има в думите ти,но като гледам,малко хора се вслушват в тях...сигурно щото не им изнася
  • Колкото повече приятели има човек,толкова по малко истински приятели му остават!!!
  • Преди време, хората трудно са казвали „Обичам те“, а в днешно време на адски малко хора можем да кажем „Приятел“. Поздравления
Предложения
: ??:??